White Ink
Horsens Kunstmuseum
19 April - 6 July 2008

Whiteinkposter

Cathrine Raben Davidsen modtog i 2003 Horsens Kunstmuseums Venners Kunstnerpris. Siden har vi fulgt hendes arbejde og erhvervet flere værker til samlingen til stor glæde både for os selv og for museets publikum. På udstillingen WHITE INK præsenteres nye værker af Cathrine Raben Davidsen, både fotografier, monotypier, litografier, tegninger og malerier. Værkerne er resultatet af flere års interesse og udforskning af den klassiske kunst- og litteraturhistorie. Formsproget er dog i høj grad kunstnerens eget og befinder sig et sted mellem den italienske renæssancekunstner Botticelli og modebladet Vogue.

På denne udstilling tager Cathrine Raben Davidsen udgangspunkt i Ovids Metamorfoser, nærmere bestemt i historien om søstrene Philomelas og Prochnes skæbner. Titlen ”White Ink” (hvidt blæk) henviser til det klæde, som Philomela væver, for at fortælle sin drabelige historie.

Cathrine Raben Davidsen formår at transformere de følelser, tanker og indre dramaer, der knytter sig til kvinderne i Ovids fortællinger, ned på papiret eller lærredet, så de også bliver vedkommende for betragteren og hun skaber med udgangspunkt i den klassiske malerkunst det sprog, der er nødvendigt for at fortælle historien og nå den moderne betragter – Cathrine Raben Davidsen maler ikke med hvidt blæk!

besøg Horsens Kunstmuseum: horsenskunstmuseum.dk