SWOON
Galleri Jacob Bjørn
5 May - 24 June 2017

IMG_1254

Cathrine Raben Davidsen har med SWOON (på dansk SVIME) skabt en række nye værker, hvor hun udforsker den menneskelige figur som en metafor for transformation. Værkerne befinder sig i et krydsfelt imellem tegning og maleri, og deres lethed og transparens balancerer side om side med den alvor, der ligger i både kunstnerens personlige erindringer, såvel som i de temaer, hun inspireres af.

I forbindelse med udstillingen udgives den konceptuelle artist book SWOON – A Play for Cathrine Raben Davidsen; et skuespil skrevet af den engelske forfatter Charlie Fox, hvori Cathrine Raben Davidsens værker væves ind og ud. Charlie Fox lader malerier og tegninger agere i samspil med både lyriske og musikalske værker og trækker på denne måde tråde mellem forskellige kunstneriske udtryk via temaerne liv, død, identitet og væren. Cathrine Raben Davidsens temaer; alt sammen skabt i Charlie Fox’s egen særprægede form. Og i dette tilfælde favner det dramatiske udtryk disse eksistentielle emner og lader transformationen ske gennem karakterernes (selv)erkendelse i løbet af historien.

Cathrine Raben Davidsen skildrer kompleksiteten mellem det sårbare og det brutale gennem sine maleriske personskildringer, hvor hun balancerer minutiøs stregtegning og detaljerigdom med opløste, udviskede konturer og mættede billedflader. Alle disse lag anes kun umiddelbart, men er samtidig stædigt tilstedeværende i værkerne i udstillingen SWOON.

Cathrine Raben Davidsen (f. 1972 i København) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og på akademier i Holland og i Italien. Hun har udstillet bredt i Danmark og i udlandet, og er repræsenteret i betydelige danske og internationale kunstsamlinger. Cathrine Raben Davidsen har skabt kostumer og set design for Den Kgl. Danske Ballet og har modtaget et flertal af prestigefulde legater herunder Anne Marie Telmanyi født Carl-Nielsens Fond, Niels Wessel Bagges Hæderslegat og H.H. Bruuns Hæderslegat samt legater fra Statens Kunstfond og Kunstrådet.

 

 

 

 

Galleri Jacob Bjørn
Thorvaldsensgade 33a
DK-8000 Aarhus C
manager@jacobbjorn.com
+45 6018 0151

Thursday 12.00-17.00
Friday 12.00-17.00
Saturday 11.00-15.00
Or by appointment