testalt
Dada Idag
ARKEN Museum
11 September 2014

Dada idag. En samtidscabaret på Arken. Golden Days Festival.

Anti-autoritær, anti-hierarkisk eller bare anti! Sådan var Dada, da den som kunstnerisk bevægelse kom til verden i Cabaret Voltaire i Zürich. I et tætpakket baglokale til en lille café i Spiegelgasse 1 fandt kunstnere fra hele Europa sammen i verdenskrigens skygge. Med Hugo Ball som chefideolog og hyggepianist blev der danset og sunget, råbt og skreget og fremsagt manifester, som det eneste meningsfulde svar på en meningsløs krig.

Samtids-cabareten ‘Dada i dag’ på ARKEN den 11 september 2014, genopliver ånden fra 1916, og sætter i løbet af én intens aften fokus på vor tids ’dada’ – den kunst, der bryder med det rationelle og bringer Dadaismens ånd og æstetik til live igen. ‘Dada i dag’ byder på støjende lydkunst, absurd performance, maskespil, digte og speedtalk.

Oplev kunstnergruppen Vinyl-terror & -horror, performancekunstner Olof Olsson, digter og billedkunstner Morten Søkilde, billedkunstner Cathrine Raben Davidsen, kulturhistoriker Torben Sangild, pianist Kristian Jørgensen og mange flere.

Cathrine Raben Davidsen bidrager med en maske performance udført af dansere fra Den Kongelige Danske Ballet og masker i pels lavet i samarbejde med Kopenhagen Fur.

For mere information: arken.dk

ARKEN Museum for Contemporary Art

Skovvej 100

2635 Ishøj