Hemlock
Politikens Hus
1 December 2015 - 7 January 2016

Hemlock

Cathrine Raben Davidsen udtrykker sig i mangfoldige medier og altid med en stærk fornemmelse for materialet uanset om det er maleri, tegning, grafik, keramik,  kostumedesign eller objekter i pels eller broderi. Med et tilbagevendende fokus på historiske figurer og åndelige spørgsmål har Cathrine Raben Davidsen igennem hele sin karriere været optaget af spørgsmål om identitet og hvordan identitet er knyttet til hukommelse og historie.

Hemlock er både titlen på det værk, som danner baggrund for det nye grafiske særtryk til Politikens Galleri samt på denne udstilling. Den giftige myte omspundne plante Hemlock skarntyde blev indført til Norden af munke og nonner i middelalderen, og oldtidens grækere kendte plantens virkning og brugte saften som et hurtigt dræbende middel. I flere af værkerne som vises på udstillingen fletter Hemlock planten sig ind imellem figurer og gevækster og manifesterer sig som et symbol på evig transformation og bevægelse.

 

Udstillingen CATHRINE RABEN DAVIDSEN – Hemlock åbnes af Kronikredaktør Christoffer Emil Bruun og Cathrine Raben Davidsen vil være til stede. Forhallen, Politikens Hus. Rådhuspladsen 37. København V. Åbning den 1. december 2015 16.00-18.00.

Udstillingen kan ses i dagtimerne i perioden fra 1. december til og med 8. januar 2016.

For mere info besøg