Art Walk Copenhagen
IDOART
February 2021

TIL ART WALK CPH 2021 PRÆSENTERER CATHRINE RABEN DAVIDSEN
SKYGGESPILS-INSTALLATIONEN TIDES KURATERET AF TABLEAU.

 

På grund af den nuværende situation er det ikke muligt at komme indenfor og opleve TIDES – derfor har Cathrine Raben Davidsen kreeret en udstilling, der er skabt til at blive oplevet fra gaden.

Udstillingen består af en række keramiske skulpturer, som er placeret på podier rundt omkring i rummet. Fra loftet hænger tre trådmobiler og bevæger sig stille i det lyssatte rum, hvor de kaster deres skygge på overfladerne i rummet og på stoffet i den bagerste del af lokalet. De keramiske skulpturer med uhyggelige ansigter, der dukker frem af leret, synes blottet for ethvert sted og enhver tid. Næsten som var de sænket ned i havets tidevand, stigende og faldende i et kontinuerligt kredsløb.

 

De skrøbelige papirudklip fra mobilerne er skabt ud fra Raben Davidsens store arkiv af historisk kildemateriale; en slange, en to hovedet hjort, middelalder figurer, en hermafrodit, figurer fra vintage magasiner, mytologiske planter og forskellige mikroorganismer. Disse udklip er et sammensurium af Raben Davidsen’s kreative hjerne og tankeproces. En form for mind-map. Raben Davidsen finder konstant inspiration i kontraster og transformationer såsom lys og mørke, og feminin og maskulin. Kontraster, der også kan være flydende. Udstillingen vil hele tiden kunne opleves forskelligt, da dens udtryk vil forandres i takt med det konstant skiftende dagslys samt de bevægelige trådmobiler.

 

 

Besøg IDOART  her

Se tilgængelige værker hos Tableau her

Foto: Michael Ryggaard